DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT
DOMOV
DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT

1. Kako se da pri vas naročiti in kakšna je čakalna doba?

Pacienti se lahko oglasite v ambulanti v ZD Radovljica, če pa slučajno nisem v ambulanti, me lahko vedno dobite na tel. 041 678 874 ali preko spletnega naslova info@bai-hui.si . Čakalna doba je po navadi 7 do 14 dni.

2. Ali me bodo vaše metode pozdravile?

Nikdar nisem nikomur obljubil, da ga bom pozdravil. Po končanem pogovoru in pregledu pacientu povem svoje mnenje, v kakšni meri bi mu metode tradicionalne medicine lahko pomagale. Zelo je pomembno, da je pacient motiviran (''Verjamem, da se bom pozdravil!''). Moja osnovna naloga je pacienta prepričati, da je mogoče, da se bo s njegovo voljo in mojo pomočjo njegovo stanje pozdravilo ali pa vsaj zelo popravilo.

3. Kakšna je cena vaših storitev?

Prvi pregled in razgovor stane 40€, vsaka akupunkturna terapija stane 40€, medtem ko za masažo hrbta ali nog računam 50€. Nevromišični taping računam 20 – 40€, kiropraktična manipulacije stane 50€. Marsikomu se to zdi drago – ob tem jih jaz vprašam: ali vsakoletna registracija in servisiranje avtomobila pa nista draga?

4. Kako poteka pregled in kako se odločite za metodo zdravljenja?

Če je pacient že obiskal splošnega zdravnika ali pa katerega od specialistov želim, da mi prinese obstoječo dokumentacijo. Sicer pa je pojmovanje zdravja in bolezni po principih tradicionalne medicine precej drugačno, saj vzroke težav išče v energetskem neravnovesju telesa. Smatram, da se lahko z akupunkturo ukvarjajo le zdravniki, ki imajo obširno znanje obeh omenjenih medicin in tako lahko ustrezno priporočajo najbolj učinkovito metodo za posameznega pacienta.

5. Kaj storite, če ne morete postaviti diagnoze?

Takšnih primerov je zelo malo, če pa že pride do tega, pa se skušam s kolegi specialisti ali splošnimi zdravniki dogovoriti, katera diagnostična metoda bi bila v tem primeru najbolj primerna, da bi z njo dobili odgovor, zakaj ima pacient takšne težave.

6. Ali se po končanem pregledu lahko odločim, da ne želim katere od metod, s katerimi se ukvarjate?

Na vsak način je v primeru zdravljenja nujno, da pacient sodeluje. To pomeni, da se lahko vsak odloči, da ne želi akupunkture ali kiropraktike, če se tega boji. Vendar skušam vsakomur prikazati in tudi pokazati na sebi, da te metode niso boleče – morda le nekoliko neprijetne.

7. Pri kateri starosti se lahko dela akupunktura?

Moj najmlajši pacient je bil 5 letni deček z alergijo, medtem ko je bila najstarejša pacientka z bolečinami v kolkih stara 83 let.

8. Koliko obiskov priporočate?

Za akupunkturo velja, da je potrebnih deset obiskov v približno treh tednih. Masažo hrbta priporočam enkrat mesečno.

9. Ali obstajajo kakšni stranski učinki  akupunkture?

Najpogostejši stranski učinek je splošna utrujenost in zaspanost po prvi ali drugi akupunkturi, redkeje se pojavljajo kratkotrajno poslabšanje bolezenskega stanja (kateremu sledi hitro izboljšanje), krvavitve na mestu vboda igle, … Zelo pogosto se dogaja, da se bolezensko stanje zelo spreminja (od ocene zelo dobro do katastrofalno), vendar le prvi teden terapije, potem pa se stanje počasi umiri.

10. Ali lahko dobim z iglami AIDS ali hepatitis B?

Vse igle so sterilizirane, tako da ni možnosti, da se pacient inficira.

11. Ali za vse bolezni priporočate zdravljenje z akupunkturo?

Praviloma odklonim zdravljenje z akupunkturo le pri dveh sklopih bolezni in sicer pri akutnih revmatoidnih težavah (vnetni revmatizem) in pa pri klasičnih psihozah (depresije, shizofrenije).

Če vas karkoli zanima, mi vprešanje lahko pošljete na info@bai-hui.si in skušal vam bom čimprej odgovoriti!