DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT
DOMOV
DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT

Sem Igor Razinger, doktor medicine, zdravnik tradicionalne medicine.

Že med študijem na Medicinski fakulteti v Ljubljani me je pritegnila Vzhodna filozofija, ki je tesno povezana s tradicionalno kitajsko medicino. V času opravljanja staža pa se mi je leta 1992 ponudila priložnost opravljanja tečaja klasične kitajske akupunkture v Ljubljani, pod mentorstvom Edvina Derviševića, dr. med..

Svoje izobraževanje iz akupunkture sem nadaljeval v tujini. Na Šri Lanki sem leta 1993 opravil nadaljevalni tečaj pod mentorstvom prof. Antona Jayasuriyo in pridobil naziv »zdravnik tradicionalne medicine« (dr.med, trad. med).

Leta 1995 sem odpotoval na Kitajsko, kjer sem nadgradil svoje strokovno znanje. Izobraževanje je potekalo v bolnišnici Guang An Men v Pekingu, kjer sem dobil bogate izkušnje in vpogled, kako poteka zdravljenje z akupunkturo v deželi, kjer ima ta oblika zdravljenja najdaljšo tradicijo.

Pri dr. Derviševiču sem prav tako opravil še začetni, nadaljevalni in izpopolnjevalni tečaj iz kitajske masaže (TUI-NA)

Tradicionalna medicina zajema človeka kot celoto. To pomeni, da človeka ne pojmuje samo kot telo - »mehanizem, ki se občasno pokvari«, temveč kot telo in energijo (duša, čakre, meridiani), ki delujeta v harmoniji. Ta pristop je po mojem mnenju bolj celosten in obravnava vsakega človeka individualno. Zato sem takoj po končanem stažu in opravljenem strokovnem izpitu odprl ambulanto tradicionalne medicine BAIHUI, najprej na Bledu, leta 2000 pa sem se z ambulanto preselil v Zdravstveni dom v Radovljici.

Izkušnje so pokazale, da lahko s tradicionalnim načinom zdravljenja dosežemo zelo dobre rezultate pri športnih poškodbah. Zato so me povabili k Slovenski ženski smučarski reprezentanci, s katero sem kot zdravnik, fizioterapevt, maser in svetovalec sodeloval v letih od 1998 do 2000.

Od leta 2000 se v Zdravstvenem domu v Radovljici ukvarjam pretežno z akupunkturo in masažo.

Dokumenti:

-  veljavna licenca Zdravniške zbornice Slovenije za področje splošne medicine

-  diplome o opravljenih tečajih iz akupunkture in Tui-na masaže (Belladonna, BiH; 1992-95)

-  diploma inštituta Medicina Alternativa iz Colomba, Šri Lanka z l. 1993 z nazivom dr.med., trad.med.

- diploma bolnišnice Guang An Men in Pekinga z l. 1995 o opravljenem izpopolnjevalnem tečaju iz akupunkture

-  diplome o opravljenih tečajih iz kineziologije in brain-gyma

-  diplomi iz začetnega in nadaljevalnega tečaja Nevtomišičnega Tapinga (pri Davidu Blowu)