DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT
DOMOV
DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT


AKUPUNKTURA

je metoda zdravljenja, ki temelji na zabadanju iglic v akupunkturne točke. Temelji na teoriji akupunkturnih meridianov, ki potekajo vzdolž telesa in po katerih naj bi se pretakala življenska energija či.

Ime izhaja iz latinskih besed ’’acus’’ (igla) in ’’pungere’’ (zabosti). Sama metoda je pomemben del stare in sodobne kitajske medicine in velja za enega najstarejših postopkov zdravljenja nasploh.

Tako kot celotna kitajska medicina temelji tudi akupunktura na filozofsko-religioznem nazoru Kitajcev, taoizmu. Bolezen je po tem nazoru le disharmonija razmerja moči jina in janga. Cilj zdravljenja je tako ponovna vzpostavitev harmonije v telesu.

Igle se v kožo zabadajo hitro in z rahlim zasukom. V kožo se zabadajo od 1 mm - 15 cm globoko, v koži pa se pustijo od 10 do 20 minut. Učinek delovanja igel lahko okrepimo z dodatnim vrtenjem, hlajenjem ali segravanjem, včasih pa tudi s šibkim električnim tokom.


MASAŽA

Masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Še zlasti na Vzhodu je razširjeno prepričanje, da redna masaža koristi vsem ljudem, ne glede na starost.

Sam uporabljam t.i. ’’masažo globokih tkiv’’, kjer gre za precej močne pritiske vzdolž hrbteničnih mišic. Namen je sprostitev kronično zakrčenih mišic in povečanje prekrvavitve teh predelov. Le redko masiram druge predele (noge, roke,…).


NEVROMIŠIČNI TAPING (NMT)

Je novejša metoda, kjer z uporabo elastičnih trakov bodisi sproščamo mišice pod predelom trakov (dekompresija) ali pa s trakovi mišice podpiramo/krepimo (kompresija).

Prav tako je zelo uporabna za odstranjevanje oteklin (po operacijah, poškodbah).